Bejelentkezés | Regisztráció

Tudtad-e?

Tökmag!

A tökmag legfontosabb tulajdonságai: gazdag tápanyagban, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, koleszterinmentes, (kétszeresen és többszörösen telítetlen) lassítja az érelmeszesedést, vitaminokban gazdag, vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatású.

A tökmagban lévő zsírban oldódó vitaminok közül elsősorban az E vitamint említhetjük, de az Alpha-, Béta-tocophero-l és szeléntartalma is fontos, mert ezek több betegség megelőzésében segédkeznek .
A tökmag ásványi anyagokban is (mint nátrium, kalcium, magnézium, szelén, vas, cink, réz és mangán) rendkívül gazdag.
Ezáltal csökkenti a koleszterinszintet, növeli a szellemi teljesítőképességet, gátolja az érelmeszesedést, sőt rendszeres fogyasztásával az infarktus is megelõzhetõ.
Csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, alkalmas a húgyutak fertõtlenítésére.
Ez a kedvelt ropogtatnivaló a vérszegénység és a csontritkulás ellenszereként is ismert.

vissza


Tudtad-e

Kesudió!

A kesudióban nagyon sok értékes tápanyag található: foszfor, magnézium, vas, réz, cink, szelén, A- és B-vitaminok, béta-karotin, folsav, hogy csak néhányat említsek.

Tovább
 


Tudtad-e? | Galéria |