Bejelentkezés | Regisztráció

Nyitólap

Tökéletesen időzített zsírégetés

A gyakorlatok hatékonysága attól függően változik, hogy mikor végzed őket.  

Végezd a gyakorlatotokat a megfelelő napszakban a maximális eredmény érdekében.

 

 

  Az idő írányít mindent beleértve, a zsírégetést is. Ahhoz, hogy kihozd a maximumot az edzésből, a megfelelő helyen kell végezned a megfelelő gyakorlatot a megfelelő időben. Minden az időzítésen múlik.


7-9-ig: Korán támadd meg a zsírraktárakat  

 

 Előny: Állóképesség 

Ne nyomd meg a szundi gombot – Korán fel kell kelned az ágyból ahhoz, hogy a maximumot hozd ki a reggeli zsírégetésből. Kb. 7%-kal gyengébb vagy ébredés után, ezért legjobb, hogyha a cardiót választod, a sokkal megerőltetőbb intervallum, vagy súlyzós edzés helyett. Válassz egyet az alábbi gyakorlatok közül, célozd meg azt a sebességet, amelyet a maximális erőkifejtésed 65%-val tudsz végezni. Az állandó ütem biztosítja, hogy ne merítsd ki túl hamar az energiaraktáraidat, így hosszabb ideig tudsz edzeni. Hip-hopp 500 kalória mínuszban leszel még reggeli előtt.

 

Szobabicikli  34 perc
Eliptikus tréner  36 perc

Evezőgép 43 perc 
Futás 35 perc

 

12-14: Használd ki az ebédszünetedet! 

Előny: megnövekedett  tüdőkapacitás 

Már jócskán ébren vagy, de délre még mindig nem érted el az erőd csúcsát. Az Észak Texas-i egyetemen végzett kutatás szerint, a tested aerob kapacitása a nap közepére 4%-kal növekedik, így erre a napszakra egy kombinált intervallum és súlyzós edzés az ideális. Kezdj cardioval: a Strength and Conditioning Journal-ban megjelent tanulmány szerint a súlyzós edzés előtt végzett cardio maximalizálja az elégetett kaloriák számát. Hogyha ebben a napszakban edzel,akkor ezt valószínűleg az ebédszünetedben teszed, így az időtartam kulcsfontosságú kérdés. 

Intervallum edzés  Bemelegítés 4 perc. Ezután sprintelj 30 másodpercig, pihenj 20 másodpercig, majd kezd előről. Ismételd meg ezt a ciklust hétszer. Ezután végezz egy rövid súlyzós edzést. (Szettek között csak egy percet pihenj)

 

17-19-ig: Emelj nehéz súlyokat 

Előny: maximális erő 

Habár biztos fáradtnak érzed magad az egész napi munka után, valójában ekkor vagy erőd teljében. A Chronobiology International folyóirat szerint, az erőd csúcsa 17 és 19 óra között van. Tehát válassz egy tisztán súlyzós edzést. Végezz hat ismétléses szetteket, olyan nehéz súlyt válassz, amivel a hatodik ismétlés után már nem tudnál többet emelni. A Sports Medicine folyóirat szerint, ez az edzés több kalóriát fog égetni edzés után, mintha könnyebb súlyokkal végeznél 12 ismétléses gyakorlatokat.

 

vissza


Tudtad-e

Cékla

A népi gyógyászat nagy csodaszere, melyet az orovostudomány mára már igazolt.

Tovább
 


Tudtad-e? | Galéria |