Bejelentkezés | Regisztráció

Tudtad-e?

Mustár

Magas vérnyomás okozta panaszok enyhítésére, érelmeszesedés, epe- és májbetegségek, reumák bőrkiütések kezelésére alkalmas.

tovább

Retek

A-és B-vitamint, káliumot, foszfort és sok nyomelemet is találunk benne.

tovább

Ginzeng

Jótékony hatást fejt ki a mellékvesére, növeli annak a tónusát, elősegíti működését, ily módon biztosítja a szervezet stresszel szembeni ellenállását.

tovább

Kerülje a cukrokat!

A sok cukros ital, étel fogyasztása következtében átverheti szervezetét, és ennek eredménye képen kevesebb tápanyagban dúsabb ételt fogyaszt majd el.

tovább

Izoláció szemben az összetettséggel!

Az izolációs gyakorlatok, mint a térdfeszítés, és az oldalemelés alkalmazása nem az egyetlen útja az izom építésnek.

tovább

Szabad súly kontra gép!

A szabdsúlyos edzés nagyobb izmotömeg építést tesz lehetővé.

tovább

A viszér visszatér!

Ha időben nem kezelik, és nem tartják karban akkor nyomában fekély alakulhat ki. Ha egyáltalán nem sportol akkor hamar kialakulhat a betegség, fiatal korban is

tovább

Lassú emelés egyenelő nagy izmok?

Egyetemi kutatók súlyemelők két csoportját 29 perces edzésekre vették rá. Az egyik csoport tagjai úgy hajtották végre a gyakorlatokat, hogy a felhúzást  5 mp alatt teljesítették, míg a leengedést 10 mp alatt. A másik csoport 1 mp alatt teljesítette  a felhúzást, és 1 alatt a leengedést.

tovább

Minél több fehérje, annál több izom?

Bizonyos mértékig igen. Tegyük le a turmix-ot egy pillanatra. A fehérje felelős az izom építésért a folyamatot pedig fehérjeszintézisnek hívjuk, de nincs szüksége felelőtlen, és nagy mennyiségű fehérje bevitelre mert, ekkor feleslegesen leterheli kiválasztó szervrendszerét.

tovább

3 perc alatt erősebb!

A Kansas egyetem kutatói 28 olyan férfit vizsgáltak, akik fekve nyomás sorozatokat végeztek végkimerülésig. Azok a férfika, akik 3 perc szünetet tartottak a sorozatok között, 32 százalékkla jobb teljesítményre voltak képesek a második sorozat alatt, mint azok akik csak 1 perc szünetet tartottak.

tovább

A héját se dobja ki!

A citrusfélék héjának erős színe a bennük lévő nagy mennyiségű daganatos betegség ellen hatásos limonoidok jelenléte miatt alakult ki.

tovább

Oldható és oldhatatlan rostok… Melyikből? Mennyit?

Összesen a 35 grammot érdemes megcélozni minden nap. 5-10 gramm oldható rostot és 25-30 gramm oldhatatlant.

tovább

Cékla

A népi gyógyászat nagy csodaszere, melyet az orovostudomány mára már igazolt.

tovább

Fokhagyma

Vírusok ellen kiváló, mert ha sokat eszik belőle ellenállóbb lesz a szervezete.

tovább

Aloe vera

Az egyik legnagyobb hatású fájdalomcsillapító, gyulladás gátló, meggyorsítja a gyógyulási folyamatot ( fekély, égési sérülések, fagyás esetén), serkenti a hámosítást, a bőr regenerációját.

tovább

Lenmag

A lenmag egészségmegőrző hatással bír, a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza. A lenmag használata a modern táplálkozásban kapott helyet. A mind több feldolgozott élelmiszer sűrűjében a legmegbízhatóbbak egyike, a feldolgozatlan lenmag. Így a szervezet hozzájut a legtisztább forráshoz, hogy ellássa magát a legfinomabb esszenciális zsírral.

tovább

Brokkoli

A brokkolinak, amely tulajdonképpen virág, alacsony az energia tartalma, rostokban gazdag kitűnő C-vitamin, folsav, és béta-karotin forrás.

tovább

Szezámmag!

A szezám a termesztésbe elsőként bevont növények egyike. Indiából származik és a hindu mitológia szerint Yama istenség által megáldott mag, a keleti világban a halhatatlanság szimbólumává vált.

tovább

Tökmag!

A tökmag legfontosabb tulajdonságai: gazdag tápanyagban, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, koleszterinmentes, (kétszeresen és többszörösen telítetlen) lassítja az érelmeszesedést, vitaminokban gazdag, vizelethajtó és gyulladáscsökkentő hatású.

tovább

Kesudió!

A kesudióban nagyon sok értékes tápanyag található: foszfor, magnézium, vas, réz, cink, szelén, A- és B-vitaminok, béta-karotin, folsav, hogy csak néhányat említsek.

tovább

Kókusz!

A kókusz fogyasztása egy hindu monda szerint pontosan 99 féle baj gyógyítására alkalmas. Magas zsírtartalma ellenére hasznos élelmiszer. Többek között magnéziumot, kalciumot, cinket és vasat találunk benne.

tovább

Csökkentse a testsúlyát!

Minél nagyobb annál jobban terheli a térdében lévő szerkezeti elemeket.

tovább

Hozza egyensúlyba testét!

A futóknak álltalában erős és jól fejlett vádlijuk, ezért a négyfejű combizmukat is erősíteni kell.

tovább

Legyen erős!

Ha súlyt emel, akkor az inak és a szalagok mérete és ereje is mengváltozik, ezen alkalmazkodás pozitív hatással bír ízületei védelme érdekében.

tovább

"Szomjúság"

Egy férfi izmai akkor fejlődnek optimálisan ha testsúly kilógramonként megközelítőleg 2-3 gramm fehérjét fogyaszt el naponta.

tovább

Aludjon többet!

Ha nem alszik eleget, az izmai sem pihennek. Kialvatlanul kevésbé intenzív edzéseket hajthatunk végre.

tovább

Ne éhezzen!

Amikor kilép az edzőteremből teste éppen azzal van elfoglalva, hogy a glükózt glikogénné alakítsa, annak érdekében, hogy izmai erősödhessenek, és regenerálódhassanak.

tovább

Fusson kevesebbet!

Egyszerre egy képességet lehet hatékonyan fejleszteni. Az erő, állóképesség, és gyorsaság közül, ha az erőfejlesztés, és az izom építés a cél, akkor az egymást követő súlyzós edzések között ne vigye túlzásba a kardió edzéseket.

tovább

Tesztoszteron – mindenek felett.

Kirobbanó erővel végzett edzés során a tesztoszteron szint 8 %-al megnő.

Tesztoszteron növekedés egy fontos nővel lezajlott szeretkezés után: < 7 %

tovább

Tójás! A tökéletes fehérje!

A tökéletes fehérje! A tojásnak van a legmagasabb biológiai értéke, a test fehérje szükségletét fedező élelmiszerek közül.

továbbTudtad-e

Aludjon többet!

Ha nem alszik eleget, az izmai sem pihennek. Kialvatlanul kevésbé intenzív edzéseket hajthatunk végre.

Tovább
 


Tudtad-e? | Galéria |