Bejelentkezés | Regisztráció

Tudtad-e?

Brokkoli

A brokkolinak, amely tulajdonképpen virág, alacsony az energia tartalma, rostokban gazdag kitűnő C-vitamin, folsav, és béta-karotin forrás.

Kilónként mindössze 52 kalóriát tartalmaz, ugyan akkor sokféleképpen elkészíthető, és laktató zöldség féle. Élénkít, felgyorsítja a zsírégetést. Sok benne a tokoferol (E-vitamin), niacin, pontetén sav, B1- és B2-vitamin is. A brokkoli hasznos tulajdonságai nem merülnek ki magas rosttartalmában. hatékony tumor ellenes antioxidánsokban is gazdag. Alacsony a fehérje (3,3g/100g), a zsíradék- (0,2 g/100g) és a szénhidrát tartalma (2,1 g/100 g) is.

Hátránya: Puffaszt, ezért amennyiben epe- vagy bélbeteg, inkább kerülje. Érdemes arra is figyelnie, hogy az elmúlt évtizedekben a talaj kimosódása következtében egy átlagos brokkoli kalciumtartalma 100 mg-ról 35-re csökkent.

vissza


Tudtad-e

Fusson kevesebbet!

Egyszerre egy képességet lehet hatékonyan fejleszteni. Az erő, állóképesség, és gyorsaság közül, ha az erőfejlesztés, és az izom építés a cél, akkor az egymást követő súlyzós edzések között ne vigye túlzásba a kardió edzéseket.

Tovább
 


Tudtad-e? | Galéria |